Sunday, January 9, 2011

Hiburan : Mizz Nina freemason?


1- Screen shot diatas, diambil dari youtube didalam persembahan Mizz Nina (artis Malaysia) di shout award tidak lama dahulu... Jika diperhatikan, huruf A dan simbol mata pada screen shot diatas, membentuk lambang illuminati....

2- Orang kita memang sukakan teori konspirasi... Semua benda yang ada bentuk segitiga dan mata ditengah-tengahnya akan dikaitkan dengan teori konspirasi dajal, illuminati dan freemason...

3- Rangkuman daripada screen shot diatas, maka timbullah cerita kononnya, Mizz Nina juga merupakan artis yang memperjuangkan freemason...

4- Opss, tidak terlupa pada tunang Mizz Nina, Noh Hujan (vokalis band Hujan)... Beliau juga dikaitkan dengan freemason dan juga illuminati akibat baju yang pernah dipakai didalam satu show nya... Lihat gambar dibawah:


5- Benarkah pasangan howt, Mizz Nina dan Noh Hujan ini merupakan pendokong kuat konspirasi dajal, illuminati dan freemason??

6- Imbas kembali: Apabila kita 'google map' kan peta mid Valley atau roundabout di Putrajaya, maka satu visual menyerupai simbol mata satu akan terhasil... Maka, ada pihak mengaitkan kerajaan Malaysia terlibat dengan konspirasi dajal...

7- Imbas kembali lagi: Opss, tak lupa juga pada bendera PKR (parti politik Malaysia), bukankah ianya menyerupai simbol mata satu juga??
Maka, ada pihak mengaitkan parti tersebut terlibat dengan konspirasi dajal...

8- Persoalannya disini, Kenapa orang kita terlalu takutkan simbol mata satu dan juga bentuk segitiga?? Art is a Lie?? Maybe

8 comments:

Azhim.Kiey said...

hahahaa...FREEMANSON panas pada satu ketika dahulu...n bnyak pejuang2 artis telah terbongkar di barat...adakah artis2 malaysia ingin menaikkan kembali iluminasi freemanson ?? jawapannya ada di jiwa anda!pilihan anda..

red said...

Azhim : bentuk segitiga hanyalah satu design sahaja... Art is a lie... Hehehe

DiaUmaiNiNaz said...

takut menyimpang ..maybe itu saja..lebih jangan!..
anda telah ditag untuk amik AWARD ni..silakan..
http://diaumaininaz.blogspot.com/2011/01/awards-2011-1st.html

Azhim.Kiey said...

hahahaha...saja wat gimik!!! design is unboarder...*wink!


DiaUmaiNiNaz :: nak award gak!

red said...

DiaUmaiNiNaz: Thenkss... tapi I x tahu mcm mane nak buat/ guna award tersebut... hehehe

Azhim.Kiey: hehehe... sebok jer nak award... wakakaka

Omaw Rozduan said...

suka issue ni.
kadang2 saya jugak suka tengok reaksi orang ramai melalui medium artwork. malangnya, ramai pulak yang terlalu paranoid. haha. kadang-kadang lawak pun ada sampai cakap yang buat artwork tu sesat la, apa la.

kalau di ikutkan sesat, kita semua dah sesat sejak tadika. time math dulu selalu wat triangle.
hahaha :D

tipikal malay.
rite sir?

red said...

@Omaw Rozduan : Betul tu bro... kalau nak ikut sesat, ramai dah orang yang sesat, sebab time raye, org buat ketupat berbentuk segitiga... huhuhu

Saudagar Purba said...

sekarang ni dah akhir zaman sebelum terlambat elok la kita tunai kn rukun iman dan Islam kita dulu sebelum terlambat.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...