Sunday, May 22, 2011

Sosial : Hina Nabi Muhammad di facebook - Danny Daniel






1- Lagi penghinaan terhadap Islam menerusi laman sosial facebook... Nabi Muhammad SAW di hina lagi (sila lihat gambar print screen diatas)... Kali ini, dilakukan oleh pemegang ID yang menamakan dirinya sebagai Danny Daniel...

2- Ini bukan lah kali pertama kejadian seperti ini berlaku di facebook... Sebelum ini pun sudah ada remaja yang menghina Islam dan Nabi Muhammad, klik disini dan klik disini...

3- Dimanakah Hishamudin Keris?? Tidak mahukah beliau meng-ISA kan mereka yang biadap ini???

4- Dimana pula garangnya abang gagah PERKASA yang sanggup memulakan perang salib di Malaysia ini??? Dimana pula kelibat pakcik berjanggut dan berkopiah puteh yang seringkali menjadi wira agama Islam?? Dimana pula suara angkuhtan muda keadilan yang mahir didalam bab qazaf dan hukum hakam Islam???

5- Semuanya tidur dan sibuk dengan politik masing2... Sedangkan makin hari makin ramai orang yang berani mempersendakan Islam...

9 comments:

Nay said...

dia ni sama je .. terok !! ramai dah yang berani hina Islam sekarang ni

diyanah dzai said...

makin ramai yg hina islam dekat fb sebab takde tindakan pun

afams-chan said...

Perasan tak dah makin berani manusia yg menentang secara terang-terangan. Kalo dulu, just gosip2 sesama diorg, tak berani di tempat terbuka.

Agak-agaknya kenapa eh? Saranan untuk berani bercakap? Bak kata omputeh, 'voice out'?

Tapi, even nak cakap terang-terangan pun takkan taktau batasan? N oh, utk statement budak tu, bukankah patut di kelaskan sebagai 'racist'?

Aku rasa mmg patut di-ISA kan mamat ni..

Zuewairy said...

ish.. teruknya!

Ariffah9 said...

ya.

makin ramai yang menghina Islam. Orang politik terlalu sibuk berpolitik. Tapi, rata2 umat Islam lain sedang apakah?

p/s:lama xziarah.lupa link doh.(pdhal snang je nama-ingat word 'merah' ja)

red said...

@nay : sejak akhir2 ni, semakin ramai golongan yg berani menghina Islam... ish ish ish... sedey wehhh

@diyanah dzai : Kita perlu mendesak kerajaan, NGO, parti2 Islam dan org ramai untuk lebih serius menentang golongan2 penghina Islam ini

red said...

@afams-chan : dulu cuma ade Lina Joy... tp waktu tu, umat Islam di Malaysia mmg bersatu, tak kire berbeza fahaman politik, mereka bangkit memberi tekanan... sekarang??? masing2 dok busy pasal politik jer... cisss

@Zuewairy : budak ni memang berani

@Ariffah9 : blog ni pon dah lame tak aktif... asyik sibuk dengan kerja... huhuhu

Mommy Fara said...

tak peka 'org dewasa' skg nie....

red said...

@Mommy Fara : Orang dewasa skrg lebih minat bab politik jer... hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...