Wednesday, August 27, 2008

SUKAN : Chelsea my Fantasy Team

EPL season 2008/2009 sudah pun bermula... Team pilihan aku, Chelsea (minat sejak zaman Zola, ED goey, Frank lebouef, M Desaily, Jesper Gronkjear, Poyet lagi) nampaknya mengungguli table setelah 2 game dilangsungkan... Aku rasa Chelsea boleh dapat something tahun ni... Mungkin tahun ni adalah tahun Chelsea merangkul kejuaran liga Eropah (champions league)... Hehehe, siapa tahu??? Dengan sentuhan jurulatih baru, Chelsea sudah menampakkan corak permainan menarik ala-ala attacking style, lantas memadamkan corak asal Chelsea yang lebih gemar bermain secara deffensive (corak yang diperkenalkan oleh Mourinho)....

Gambar diatas merupakan fantasi aku, jika aku menjadi jurulatih pasukan Chelsea.... Aku meletakkan Ferreira sebagai Bek Kanan aku kerana beliau dapat membuat hantaran dengan baik... Essien (pemain serbaguna) Aku letak dibahagian Deffensive midfield, kerana beliau dianggap sebagai mempunyai kekuatan seperti seekor kuda oleh mourinho... Ballack dan Deco aku gandingkan kerana kedua-dua player ini amat kreatif... Ballack juga dapat membantu Essien didalam posisi bertahan, kerana tackle2 yang dilakukannya, agak keras...

Lampard aku letak di posisi attacking midfield, bersama-sama Joe Cole... Tetapi Joe Cole boleh bertindak sebagai flanker/winger di sebelah kiri or kanan mengikut kesesuaian dan corak serangan... Memandangkan Drogba still injured, aku rasa Solomon Kalou adalah pengganti yang sesuai untuk diletakkan dibahagian striker... Kalou mempunyai strenght dan skill drible yang hampir sama dengan drogba... Manakala, cech, Terry (captain), carvalho dan Ashley Cole kekal di posisi masing2...


Disebabkan ramai kengkawan aku peminat Man United, ini merupakan amaran aku kepada korang... Chelsea akan merampas title EPL daripada Man United...

4 comments:

bash said...

Almunia
Sagna Kolo Gallas Clichy

Cesc Denilson

Van persie Rosicky Nasri

Ade


aku msh pcaya ngn line up yg ad skg ni. mungkin bole challenge title dr chelsea n Man u.
n harap2 wenger tambah player bpengalaman;
arshavin(kalo bole haha)
alonso or inler maybe
n sape2 yg layak laaa

red said...

sedare bash....

Yang penting Man United sucks!!! pasti ogan, zaid, adeep, mat yon, kamal bengang... Hahaha

Red devil = syaitan Merah (tak baik sokong team syaitan) Muehehehe, peace...Arsenal, boley laa...Tapi dgn Fulham pon dh tewas.... wakakaka

bash said...

jgn sombong! itu nasehat aku kepade teman-teman semua.. hahaha
xkn sbb satu kptsn nk cuak da, rilek ah hehe.. kalo da 3 - 4 kala dlm sebulan tu, barula kne bertindak, pancung kepala wenger.. mcm rakyat m'sia nk pancung kple pak lah hahaha

red said...

sedare bash....

Bukan sombong, tapi riak sikit saja... Ngehehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...