Monday, October 10, 2011

Movie : Cerite Al-Hijab macam tahik



1- Aku merupaka
n die-hard-fan cerite horror, seram dan seangkatan dengan nya... Baik cerite omputeh, Thai, Jepon, Korea ataupon melayu, semuanya aku layan....

2- Semalam, aku dengan si gadis macam biasa, pergi tengok wayang... Kami tengok cerite 'al-hijab' filem terbaru arahan pierre andre... "Filem Seram terhebat 2011??" Ptuiiihhh

3- Rasa nak menyumpah pon ada apabila tengok cerita ni... Bukannya sebab takut, tapi rasa nak menyumpah sebab tak best... Cerita ni agak slow... Starting macam dah best, tapi lepas tu bohsan yaa amat... cerita pasal kontrak lakonan raff tu jer dah makan masa yang lama...

4- Pierre mungkin tak buat study sebelum buat cerita ni.. banyak unsur2 tak logik dalam cerita ni... Misalnya: Raff merupakan pelakon tambahan dalam tempoh 3 tahun, tapi macam mana dia boleh pakai kereta besar dan motor besar??? Kereta Raff rosak, lepas tu dia boleh jalan kaki sampai terjumpa bangunan buruk, pastu leh sampai rumah (macam tahik laa)... Raff dapat sms daripada orang yang tak dikenali suruh jumpa di alamat yg tertulis dalam sms, lepas tu dia pon pakai pergi sahaja... Hahahaha, tak bangang ka namanya tu???

5- Yang paling penting dalam cerita seram ialah dapat membuatkan orang terkejut... Makin banyak terkejut, makin best... dalam cerita al-hijab ni, kurang nya unsur2 yang membuat orang terkejut... mungkin make-up hantu jer yang buat orang takut....

6- Mungkin benar kata Tun M , cerita seram/hantu dah terlalu banyak sekarang ni... Bagi aku, makin banyak, makin laa tak ada kualiti....

7- Kepada pembuat cerita bergenre seram/horror, silalah buat some research or study sikit... Dah banyak sangat cerita seram melayu yang bertaraf tahik sekarang ni...

2 comments:

suzy said...

mmg haram gile babi. jln cite lembap nak mampos. agk2 kalo ade mbr nak perabihkan dwet, syorkan mereka menonton filem ini.

imm eusoff said...

masa tgk cite ni, paling best sikit part hantu siam menari tu jek.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...