Sunday, August 28, 2011

Politik : Apa kata pakcik google tentang pemimpin kita









1- Apa kata pakcik google terhadap pemimpin2 kita... Mari kita buat kajian... Cuba korang taip nama pemimpin kita didalam ruangan search didalam google, dan lihat apakah yang di suggest oleh pakcik google??? Gambar-gambar diatas menunjukkan print screen daripada hasil kajian...

2- Aku buat kajian keatas 6 orang pemimpin iaitu Najib Razak, Anwar Ibrahim, Khairy Jamaluudin, Nik Aziz, Lim Kit Siang dan Mat Sabu... Kalau korang nak cuba tengok apa hasil bagi nama pemimpin lain, korang boleh ler try sendiri ye??

3- Berikut adalah survey daripada pakcik google terhadap pemimpin kita:


Najib Razak = facebook, twitter, blog, club
Anwar Ibrahim = video, scandal, latest, latest news
Khairy Jamaluddin = blog, maya karin, twitter, scandal
Nik Aziz = Nik Mat, blog, facebook, bersih
Lim Kit Siang = wiki, twitter, facebook, dap
Mat Sabu = syiah, khalwat, wiki, bersih


4- Dalam banyak2 result, aku rase yang paling menarik adalah result bagi Anwar Ibrahim, Khairy Jamaluddin dan Mat Sabu ler...Hehehe, nakal betol lah pakcik google ni...


8 comments:

suzy said...

pakcik google dah tua. HAHA!

SyazwanSarawak said...

najib punya je yang baik. huhuu

Lara Hani said...

thanks to him! (pakcik google)

red said...

@suzy : walaupon tua, tapi tiada tandingan nya... hehehe

@SyazwanSarawak : Najib, Nik Aziz dan Lim Kit Siang keluar result yg ok

@Lara Hani : Hehehehe, pakcik google ckp "thenkss"

Azizan Zolkipli said...

Tolong kirim salam pada pakcik Google, boleh ?

red said...

@Azizan Zolkipli : hahahahaha

= RATU CRiSTAL said...

Kenakalan google terserlah...(^^,)
hehehe....

red said...

@= RATU CRiSTAL : ouchhh... mmg notty... I loike

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...