Wednesday, June 22, 2011

Politik : Paria betoL Laaa!!!


1- Paria betoL Laaa!!! Kerajaan kena keluar bajet baru (lebih kurang RM600K) untuk percetakan semula buku interlok... Membazir duet rakyat jer

2- Paria betoL Laaa!!! Kenapa guru-guru sekarang ni manja sangat? Bila tak dapat bonus, takde kenaikan gaji, korang merungut... Tapi bila disuruh buat multi-task sikit, korang bising plak?? Baru diarahkan untuk menukar/meminda 9 muka surat novel Interlok yang ada perkataan 'paria', korang dah merungut...

3- Paria betoL Laaa!!! Kalau macam ni, golongan kapitalis semakin kaya raya laa... Dah tentu tender percetakan semula ni diberikan kepada kroni2 kerajaan... Wahh, semakin kaya laa korang?? Semakin miskin laa rakyat!!!

4- Paria betoL Laaa!!! Kenapa Hindraf senyap ja?? Tak mahu ke keluarkan kenyataan kritik tindakan kerajaan yang dianggap membazir duet rakyat kerana percetakan semula ini?? ATAU korang memang ada saham dan berkonspirasi dengan pihak kapitalis??

5- Paria betoL Laaa!!! Kesimpulannya, Hindraf kau memang betol2 Paria!!!

7 comments:

Mommy Fara said...

well! nak kate ape kan? SUKA.

Syazwan Shahrir said...

kenape semua ni? hurmm.

Ira said...

reds: aku dah tukar url blog. takde dah konfrontasilara. follow balik @ http://preciosajournal.blogspot.com

M Fizan said...

wuhuuu..jangan kena ISA sudah..masalah lar..paria, paria..

Nur Aju said...

padiapaaaaa! ;P

PHIRDOTE said...

Machaa

Henry Zackery said...

Sivaji The Boss..hehehe :)

IKLAN GANGSTER BUKAN KL GANGSTER

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...