Thursday, November 20, 2008

HIBURAN : Muzik Bunkface yang matang

Blast OFF III mengangkat nama band bunkface untuk menjadi lebih popular... Mula-mula aku tengok band ni perform dalam pertandingan blast off, terus terang aku katakan yang mereka ni poseR... Tapi pada masa itu, aku agak respek kat diorang sebab aksi sempoi mereka diatas pentas... Apabila mereka berada diatas pentas, mereka nampak seperti seorang poser tapi memang menghiburkan...

Masa tu, aku ingatkan band ni tak kekal lama.... Sebab diorang ni takdak identiti... Asyik tiru Sum 41 jaa... buhsan jugak... But, jangkaan aku salah... Mereka keluar dengan single mereka silly lilly... First time aku dengar lagu diorang, aku ingatkan band luar negara yang main.... Bukan saja lagu silly lilly, malah kebanyakan lagu mereka memang sedap dan best... lagu terbaru mereka berjudul situasi memang layan wooo....

keseluruhan lagu diorang ni aku boleh katakan sebagai matang... setelah diamati, alunan bass punk rock style yg dimainkan oleh pemain bassnya, memang kreatif... Tahniah guys...

3 comments:

adeqq said...

saye setuju ngan pendapat anda.. aicehh.. skema la plak.. for me, bunkface ni ade jiwa n muzik yg best.. bile lg malaysia nak maju kan.. so, support la industri kite...

Fatim said...

Ako Suke jgk!
Grup bdk Comey yg MATANG...

Layannnn beb...
Mmg at first i'd heard their song "Silly Lily".. ako pon igt oversea's band..

Jangkaan ku salah sama skali..
But... lagu Situasi.. Ako rase part Chorus derg.. ade skit berbaur seperti MCR-Helena nye chorus gaks..
But still.. Ako Tabik gaks ar lagu tuh...
Layannnnnn~

red said...

Sapa bilang band malaysia x menawan (best)??? Muehehehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...