Tuesday, April 12, 2011

Aktiviti : Gambar Hantu di Pecah Batu Sungai Trong



1- Pada hari Jumaat lepas (8 ApriL), selepas habis waktu kerja, aku mengajak beberapa orang student aku gamble pergi camping... Lokasi kami adalah di tempat yang bernama Pecah Batu, dekat Trong Perak... Sebuah kawasan waterfaLL yang Indah permai dan nyaman...

2- Kami bertolak pukol 9malam, dan sampai ke kawasan waterfall pada kira2 pukol 11.45 mlm... Semasa kami sedang mencari tapak yang sesuai untuk mendirikan khemah, kami terjumpa satu bangunan usang... Kami sangkakan sebuah chalet terbiar, maka kami memberhentikan kereta untuk mengusha keadaan... Mana tahu, leh pacak khemah disitu kan??? Hehehehe

3- Keadaan gelap gulita menyukarkan kami untuk melihat keadaan sekitar bangunan tersebut... Oleh itu, kami menggunakan lensa kamera untuk snap picture bangunan untuk melihat bangunan dengan lebih jelass...

4- Setelah melihat kawasan bangunan tersebut terbiar dan berpagar, maka kami memutuskan untuk meneruskan perjalan ke kawasan yang lebih tinggi... Alhamdulillah, akhirnya kami terjumpa satu tapak yang sesuai untuk dirikan khemah...

5- Khemah berjaya dipasang... 3 bijik khemah kami pasang.. Dan kami membuat aktiviti sehingga ke pagi hari keesokannya... Apabila waktu pagi menjelma, terasa gatal nak check gambor2 yang ditangkap malam tadi... dan kami jumpa gambar momok seperti dibawah... Jika dilihat menerusi kamera dan di zoom, ianya kelihatan dengan lebih jelas... Takpon, korang klik jer gambor dibawah kasik besor sikit... Ngerii wehh



6- Berikut merupakan gambor2 di sekitar kawasan perkhemahan di Pecah Batu, Trong yang ditangkap oleh beberapa orang student aku... Ni versi tanpa momok plak... Ngehehehe








24 comments:

Anisa Hang Tuah said...

cool la gambar air terjun tu

red said...

@Anisa Hang Tuah : gambor momok tu x cool ker?? hehehe

Nur Aju said...

btul ke tu sir?takut ahh nk zoom..xtito mlm sy..iskh ;P

Azhim.Kiey said...

tukang ambil gmbar cakap : "perghh!! wa seram giler bro! serius!! tp yg penting...WE ARE SURVIVOR TEAM!!..."

Helmi Alor Setark said...

sir,napa x p dekat hantu tnya khabar,,hahaha

red said...

@Nur Aju : Betol ler ni.. xder pakai photoshop2 dah... ngeri beb... hehehe

@Azhim.Kiey : Survivor team mmg syempoiiii

@Helmi Alor Setark : amboiii... siap nk tanya kabaq lg... wakakaka

suffian othman said...
This comment has been removed by the author.
red said...

@suffian othman : kiteorg pon x perasan... biler dibelek2 balek, sekali ternampak leee plakkk

Ecah Ecot said...

m'beranikan diri bkak sbb mlm ni stay up tgok bola smpai pagi..haha

Zuewairy said...

mai ai.. seramnya..

red said...

@Ecah Ecot : try klik pic momok tu... supaya dia lebih besor... baru nampak jelas sikit... tu pon agak kabur... kalau tgk teros dlm kamera leh zoom in zoom out, lg nampak clear... hehehehe


@Zuewairy : Janganlah dibiarkan hidup anda bermisteri... kekekeke

Ecah Ecot said...

haha..xpela...mcm xnk tgok je..dh la wt2 berani...mlm kang kompem xleh g toilet..huu

diyanah dzai said...

dah klik, tapi still tak berapa jelas. nampak bayang bayang putih jee. memang camtu eyh?

red said...

@Ecah Ecot: hehehe... takde ape2 laa... mungkin pantulan cahaya jer tu kot?? tp kiteorg snap gambor tu jauh... keadaan sekeliling mmg gelap gulita... hehehehe

@diyanah dzai :gambar first, mcm bayangan perempuan tepi tingkap... sebelah kanan dia mcm budak pakai kain telekung tgh terbang... blkg budak tu, ade bayang menyerupai manusia jugak... tp kurang jelas dlm gambor ni... yg gambar kedua tuu,tgk betol2, dh mcm muke pompuan dok intai disebalik2 kayu... tgk byk kali mungkin nampak shape muke tuuu...

AMIRA ATIYA MYRA_ZOE said...

erk momok~
collio lah gambar kat waterfall tu

hafiz hafizol said...

uoh.. lama da x berkelah camnie weyh.. membuatkan aku rindu plak nak p mandi2 air terjun kat sekayu

bunga said...

dah lama cadang nak p berkelah..tapi lum berkesempatan..

Mommy Fara said...

amboi, hepi betul!

tp penemuan didalam rumah tu....boleh buat berdiri bulu roma!

Henry Zackery said...

seram wooo...

GEMPAR !! Blackberry Terbaru Boleh Baca Isi Hati

afams-chan said...

woahh..

Hantu Kak Limah balik ke rumah!!!

Masa korg camping tak nyanyi ke lagu injit2 semut? Heheheheh

Safaju said...

wow, bior betul. aku tak pernah lagi experience mende2 nih. ke fotosop? huhu. boleh ganti geng seekers dah hah.camping malam2 br sampai tak penah dibuek orang tapi tpt tuh mmg best la nampaknye

red said...

@AMIRA ATIYA MYRA_ZOE : waterfaLL tu mmg cooL habess... hehehe

@hafiz hafizol : jgn sampai nampak momok sudeh... ngehehe

@bunga : Jgn luper snaP gambor momok byk2 ok??? hehehe

red said...

@Mommy Fara : Naseb baek kiteorg perasan gambor tu time nak balek dari camping... hehehe... kalau x, terkencing jgk ler

@Henry Zackery: ngehehe... kan kan??

@afams-chan: ape barang nyanyi lagu enjit enjit semut?? kiteorg nyanyi lagu destiny child beb... I am Survivor... huhuhu

@Safaju : sumpah... ni bukan photoshop editing...

Axieana Yumi Life said...

huhuhu..
amat menyeramkan..
klu sy dh start kete trus blik ajer...
gerenti demam seminggu
hehehe
:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...