Thursday, November 19, 2009

Khas : Pesan Pakcik Tua (USJ)

1- DUA minggu lepas, seperti biasa, aku pulang ke SUbang Jaya, sebab nak pergi kelas oum... Sampai di Subang Jaya pada jumaat malam... Keesokan harinya (Sabtu), disebabkan broadbend aku yg buduh dan huduh, maka aku pergi ke cyber cafe berdekatan untuk melayari internet.

2- Aku melanggani seperti biasa...lebih kurang 2 jam aku melayari internet di cyber tersebut... Aku stop surfing selepas azan magrib berkemundang di surau berdekatan...

3- Selepas selesai membayar di kaunter, aku teros membuka pintu mahu keluar... bersama aku adalah seorang pakcik tua berusia dalam lingkungan 70-80tahun (anggaran aku), bertongkat dan selekeh mahu keluar dari CC tersebut juga.... kami keluar seiringan...

4- Berada di luar cyber, aku mengeluarkan rokok winstons MERAH ku dan membakarnya... sambil senyom kat pakcik tua tersebut... Orang kata, apa salahnya kalau senyom???? senyom kan sedekah??? hohoho

5- Nampaknya pakcik tua itu pon tak sombong... Dia memulakan perbualan dengan aku...

pakcik : "baguih tak CC ni???"
aku : "eishhh... bagus pakcik, not bad laaa, laju jer tenet pon..."
(aku saja puji, ingatkan pakcik tu owner cc, hehehe)
pakcik : "betoi2, saya pon suka dtg sini... you ade tengok tu tak kat cc??"
aku : "itu ape pakcik???"
(hai pakcik ni mcm pelik jaa???)
pakcik : "BLUE, pon banyak kat cc ni... best best"
aku : "owhhh, saya buat kerja saya tadi, tak tengok pon benda tu kat CC, hehehe"
(mak aih pakcik ni, insaf2 laa wehhh)
pakcik : "kenapa tak tengok??? syokk tau.. jom laa tengok dengan saya di rumah saya"
aku : "takpe laa cik, saya nak kena balek ni, ada byk kerja nak buat"
pakcik : "jom laaa, saya ada banyak CD, takdak orang kat rumah pon"
aku : "takpa laa pakcik, saya pon dah ada byk... dah jemu dah pon tengok..."
(aku cuba melepaskan diri)
pakcik : "ya kaaa??? boleh tak saya pergi rumah u??"
aku : "ehhh, jangan pakcik, saya tinggal dengan family,ok laa pakcik, saya balek dulu k"

6- Aku teros blah dari situ... rasa menyampah, jijik tengok muka pakcik tua tu... dah tua nak mampos, bertongkat, gigi dah rongak, maseh ada nafsu untuk tengok benda2 tu.... What the fruit man!!!

7 comments:

eD's photography said...

hahahaha....besa la sir......
nafsu x mengenal usia..
tp awat sir x ajak dia p masjid..
hahahaha

afams-chan said...

Wow!! Takku sangka ko kene ngorat...phewitt!~ Cayalah geng!!

Tp betul la kata eD, patutnye masa dia cakap nak ikut balik umah, ko bawak je gi masjid..biar dier tersentak sket dr mimpi tu..hehe

$ue @nim said...

eeee. teruknye pakcik kali ni.. klau jupe pakcik yg mcm kat kl sentral aritu kan bagus.....

red said...

eD : camne nk ajak pi masjed, sy pown pakai suar pendek jer... hohoho, mcm x logik... kekekeke

afams : hahaha, laki tua ngorat, buat pa??? kalau datin ngorat, ok laa jugak... leh kikis... hohoho

Sue : tu ler pasal... hampeh toi

lynn said...

merah..
mujur ko xikut die balik..bukan apela..takut gak if die raba2 ko tu eheheheheheh

budak_gemuk_hitam said...

hahahaa..xley blar p.cik tuh....
sir kte sir ske 'berzikir'..

awat x ckp "sye sker berzikir je p.cik..xwat mnda2 mcm nieh.."

mst p.cik tu blek trus bunuh diri..
ahhahahhahha..

Mr. Tido said...

haha..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...