Thursday, August 5, 2010

KPTM : upacara menghalau hantu

1- Dulu kecik2 aku seorang yang penakut... dengar anjeng dkt luar rumah pon terus tak dapat tidor... Mungkin disebabkan kecik2 dulu, aku suka sangat menonton citer hantu, citer bunuh2, citer seram....

2- Apabila aku masok asrama, perasaan takut sudah hilang.... sewaktu aku di matrikulasi, pernah timbul idea gila aku hendak mengadakan upacara menangkap hantu... (ala-ala seekers laaa)... tapi takdak sapa yang berani nak join aku... Nak buat sorg??? jangan harap laa.. takut jugak beb

3- Kini, peluang terbuka luass untuk aku menyaksikan upacara menghalau hantu... Peluang ini hadir setelah asrama perempuan (KPTM Ipoh) sering kali sering dihujani dengan rasukan2 syaiton... pelajar perempuan mengadu, kejadian rasuk kerap berlaku...

4- Seorg ustaz muda dan 2 org krew penangkap hantu hadir ke asrama... Pada malam tersebut, suasana cemas berlaku, apabila lebih kurang 8 pelajar perempuan terkena rasukan.... apabila badan mereka dirasuk, ianya sukar dikawal... seperti ada kuasa asing didalam mereka...

5- Aksi2 cemas, ada aku rakam, bersama2 rakan serumah aku shahroL.... tapi untuk tidak memalukan pihak2 tertentu, aku tidak menguploadkan nya.... ianya simpan sebagai video simpanan peribadi aku saja....

6- 2 minggu selepas kejadian, ada seorg pelajar berjumpa aku... dia menunjukkan gambar hand phone nya... katanya, dia mengambil gambar seorang pelajar kena rasuk... peliknya, gambar tersebut memang menakutkan... gambar seolah2 mayat yang dibalut kain kapan... muka hitamm... Nanti bila aku ada masa, aku upload didalam blog aku ni.... fuhh, serammm!!!

Updated: Aku dipanggil oleh lembaga pengurusan tertinggi KPTM supaya tidak mengedarkan gambar or video hantu KPTM didalam blog aku, jika tidak, tindakan disiplin akan diberikan.. Mungkin diorg takut nama KPTM busuk kot??

8 comments:

afams-chan said...

woahhhh...pengalaman yg tak dapat nak dilupakan..

pss....video email kat aku..pas tgk aku delete.. :D

red said...

video x leh kasik... sbb takut org lain kecik ati... xpon nanti org saman aku... pic boley aku upload... sbb mmg x kenal langsong dah muke budak tu... jadi pic pocong jaa... demmm mmg serammm

aya said...

upload la video tu...

red said...

aya : sorry, video tersebut tak dapat di upload, sbb tuan punya badan tak bagi video tersebut di eksposekan... sowie agaiN

aZhiM a.k.a K-i-E-y said...

really??? perghhh!! nnty sayew jumpa,saya nk tengok!! leh kan?? mmng besh nie!!

halimatus yusof said...

sem lepas sy sibuk siapkan mpm dgn teamate. lepas tu gatal tangkap gambar. tengok tengok sebungkus gulagula putih join dalam gambar. huhuu.

red said...

halimatus : hahaha, gulagula puteh tu pon nk interframe dlm gambar kan??? hohoho

UncleSeekers said...

;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...